tiistai 9. syyskuuta 2014

Koirapuistoilua ja tokotreeniä...

Huh, taas olisi yksi päivä paketissa!

Tänään mulla oli koulua kolmeen saakka (päästiin tunti etuajassa jee!) ja puoli viiden aikaan Dannyn tämän hetken koirakaveri number one tuli kaupunkiin omistajansa Kiian kanssa. He siis asuvat kaukana Kuopion keskustasta (jossa minä asun) ja joutuvat sitten kulkemaan bussilla minua ja Dannyä tapaamaan. 

Koirakaveri on nimeltään Nuka, ja se on rodultaan sileäkarvainen collie. Se on kaksivuotias, melko leikkisä otus, jonka takia se tuleekin varmaan niin hyvin juttuun Dannyn kanssa. 

Menimme Dannyn kanssa keskustaan Kiiaa ja Nukaa vastaan, kun he tulivat bussilla. Sitten lähdimme yhdessä tuumin kohti Niiralan koirapuistoa. Toivoin, ettei puistossa olisi muita koiria, jotta Danny ja Nuka saisivat leikkiä kahdestaan, mutta toisin kävi! Puisto oli "täynnä" koiria :-D sitä paitsi muistin juuri, miksi en käy Dannyn kanssa koirapuistossa: 1. Danny muistaa reitin koirapuistoon ja kävelee levottomasti / vetää narussa kun olemme kävelemässä koirapuistoon. 2. Danny hyppii muitten selkään ja se on ihan h******* rasittavaa. Tällä kertaa Danny bongasi nuoren, leikatun uroksen, jota se ahdisteli koko ajan hyppien selkään ja seuraten perässä. Kielsin joka kerta Dannyä, ja kävin "repimässä" sen alas toisen koiran selästä kovan komennon kera, mutta Danny meni aina uudestaan koiran luo. Arg, saako tuota kitkettyä mitenkään pois?!?! Siinä koirassa oli joku hyvä haju koska muutkin urokset pyörivät siinä ympärillä "lutkuttamassa". Muista koirista Danny ei ollut yhtään niin kiinnostunut eikä hyppinyt selkään. Kun tämä ihana uros lähti niin Dannyn olo puistossa helpottui. 

Puistosta lähtiessämme törmättiin siiliin, awwww!! 


Danny oli tosi kiinnostunut siilistä ja olisi halunnut mennä sen luokse (en päästänyt), mutta Nuka ei tajunnut koko siiliä vaikka Kiia kuinka yritti sitä näyttää ja osoitella :D


Koirapuistoilun jälkeen vilvoiteltiin Valkeisenlammella :)

Sitten lähdimme tokoilemaan Kuopiohallin kentälle. Fb:ssä on ryhmä "tottiksen omatoimitreenit", josta tuon treeniajan sitten oli bongannut. 

Tehtiin ensin ryhmäpaikkamakuu, joka meni yllättävän hyvin. Vähän pää pyöri ja nenä kävi, mutta ei lähtenyt mihinkään. 



Teen paikallaolot ja osan muista liikkeistä liinan kanssa, ihan varmuuden vuoksi. Ja siksi ettei Danny pääse karkaamaan ja vahvistamaan huonoja tapojaan. 

Häiriökontaktia tehtiin myös. Muita koiria oli lähellä , sekä myös 2 häiriöihmistä: ihmiset kävelivät, juoksivat, taputtivat ja huutelivat käskyjä. Häiriö on Dannylle todella vaikea juttu. Nyt meni suht hyvin, mutta häiriö-ihmisen huutaessa "maahan" Danny meni maahan 4x ennenkun muisti että minun kanssahan sitä ollaan tekemässä. 

Kaksi vauhtiluoksetuloa meni hyvin. Kiia piti kiinni ja innosti Dannyä. Menin kauas ja kutsuin. Danny tuli innokkaasti ja palkkasin lelulla :)

Viimeisenä nouto, tuo kammottava tokoliike! Tein muutaman "vauhtinoudon" -> heitän kapulan, danny hakee ja irti käskyllä pudottaa kapulan -> lelupalkka. Jouduin aika paljon innostamaan että lähti hakemaan kapulaa. Muutaman sivulle siirtymisen tein sitten erillisenä: koira eteen istumaan -> kapula suuhun -> käskyllä "tuo" koira kapulan kanssa sivulle. Sivulle siirtymiset kapulan kanssa meni hyvin. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti