lauantai 27. syyskuuta 2014

Tiina Bångin tokokoulutus Suonenjoella

Tänään siis olimme Dannyn kanssa tokokoulutuksessa. Sain koulutukseen ns. peruutuspaikan. Aluksi ajattelin, etten halua mennä sinne ollenkaan, koska aiheena oli mm. tunnistusnouto ja ohjattu nouto, joita emme ole tehneet Dannyn kanssa ollenkaan. Onneksi kuitenkin menin: sain mahtavia vinkkejä ja ohjeita kuinka lähteä rakentamaan näitä liikkeitä. Näitähän en nimenomaan ole aloittanut vielä opettamaan ja tekemään, koska minulla ei ole ollut mitään hajua kuinka ne opetataan.

Ensin oli vuorossa tunnistusnouto. Ensin pelkästään laitoin yhden tunnari-kapulan Dannyn suuhun ja palkkasin siitä, kun se piti kapulaa suussa. Sen jälkeen vein sen yhden kapulan hieman pidempään heinikkoon, josta "oma" käskyllä Danny kävi sen hakemassa. Yllätyksekseni se hakikin sen todella innolla ja reippaasti, vaikka nouto muuten on ollut meille todella "inhottava" liike. Muutaman toiston tein niin, että vein kapulan itse ja jäin melko lähelle kapulaa antamaan käskyn. Sitten vaihdoimme vähän paikkaa ja Tiina veikin kapulan piiloon. Jossain vaiheessa Danny säikähti / paineistui jotain. En tiedä yhtään mitä, ehkä kentän aidan tuulessa tekemään ääntä/liikettä.. Mutta yhtäkkiä se ei halunnutkaan hakea kapulaa. Ei mennyt lähellekään. Ja sitten kun meni lähemmäs, niin merkkasin vain kapulan, ei ottanut ollenkaan suuhun. Loppujen lopuksi palkkasin vain siitä, että se kävi koskemassa kapulaa. Nyt eikun omien tunnari-kapuloiden ostoon ja kapulan piilotteluun! Dannyn kanssa on tärkeä tehdä uusissa liikkeissä lyhyttä pätkää useamman kerran. Muuten se paineistuu helposti ja lakkaa tekemästä.

Sitten ohjattuun noutoon. Sitäkään emme olleet tehneet koskaan aikaisemmin. Yllätyin itse, että noudossa opetetaan suunnat ensin ruoka/lelupalkan avulla, ja vasta sen jälkeen otetaan kapulat mukaan (loogista....). Eli ensimmäisellä kerralla vein Dannyn kanssa "oikealle" ruokakupin, johon jätin namipalan. Sen jälkeen otin Dannyn merkille avustettuna (merkkitreenit vielä kesken) ja lähetn käden liikkeellä ja käskyllä "oikee" Dannyn oikealla olevalle kupille hakemaan namipalaa. Kun se meni hyvin, niin Tiina meni kupille laittamaan namipaloja, minä vain lähetin Dannyn merkiltä oikealle. Tehtiin sama myös vasemmalle puolelle. Meni tosi hyvin! :) Vikaksi tehtiin semmonen harjoitus, että vasemmalle laitettiin kuppi, jossa oli nami. Oikealle laitettiin myös kuppi, jossa namia ei ollut. Lähetin Dannyn merkiltä vasemmalle, ja sinnehän se myös lähti, oikeaan suuntaan. Hienosti!

Viimeisenä hyppy. Sitä ollaan "mukamas" joskus tehty. Eli siis oikeasti ollaan tehty, mutta Danny on viime aikoina tullut tosi epävarmaksi hypyn kanssa.. :/ Eli yritin näyttää miten Danny osaa hypyn, niin eihän se hakenut estettä ollenkaan. Tehtiin sitten muutaman kerran niin, että Danny sain hypätä esteen ja mennä kupista hakemaan namun. Sitten välillä tein niin, että laitoin sen hyppäämään ja kävelin itse esteen toiselle puolelle palkkaamaan. Yritin myös tehdä niin, että heitin lelun esteen yli, ja Dannyn piti tulla takaisin esteen yli lelun kanssa. Mutta mitä tekee Danny?? Tiputtaa lelun, hakee yhden tunnarikapulan, jonka kanssa lähtee juoksentelemaan! Mur :D

Noh viimeiseksi sitten heittelin vaan sitä lelua ja pyysin Dannyä tuomaan sitä minulle -> leikittiin, annoin Dannyn voittaa ja vahvistettiin sitä, että lelun kanssa tullaan minun luokse.

Olipa tosi mukava ja antoisa koulutus. Lokakuun lopulla on vielä yksi Tiinan koulutus Suonenjoella, harmittaa kovasti etten pääse sinne, koska olen tekemässä Helsingissä suuntautumisopintoja... :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti